Champion De Belgique Barista 2013

Belgisch Kampioen Barista 2013

Louis Donck heeft op het Belgisch Kampioenschap Barista de titel die hij vorig jaar won kunnen verlengen. Hij blijft dus de beste professionele koffiebereider van ons land. Daarnaast behaalde hij ook zilver op het Belgisch kampioenschap Cuptasting 2013. Van 22 tot 26 mei 2013 vindt het wereldkampioenschap in Melbourne plaats. Dan mag Louis zich meten met 50 andere barista’s.

Belgisch kampioenschap Barista 2013

Na de preselectie in januari stond hij maandag 22 april met vier personen in de finale op het BK Barista in Oudenaarde. De prestaties werden beoordeeld door vier proevers en twee technische juryleden. De opdracht bestond erin om vier espresso’s, vier cappuccino’s en vier eigen creaties te bereiden binnen de tijdsspanne van een kwartier. Ondertussen geef je ook wat uitleg over hoe je koffie gebrand werd en waarom je bepaalde zaken doet. De jury beoordeelde onder meer op smaak, presentatie, het visuele aspect en het verhaal dat je brengt.

 

 

 

Belgisch kampioenschap Cuptasting 2013

 

Ook dit jaar behaalde Louis een podium plaats in het cuptasten. Na vorig jaar brons, dit jaar zilver. De brewmaster bereidde voor elk van de deelnemers 8 setjes met 3 kopjes koffie. Ieder setje bevat 2 gelijke koffies en 1 afwijkende. Het komt erop aan zoveel mogelijk afwijkende koffies te herkennen. Bij gelijkheid bepaalt de tijd wie winnaar is.