Ambachtelijke koffiebranderij

Van zodra u een pak Donko’s koffie opendoet, merkt u het verschil al. Het subtiele aroma van onze vers gebrande bonen komt u verleidelijk tegemoet.

 

Onze koffies, selectief en kwalitatief

Bij de aankoop van onze ruwe koffiebonen hanteren wij steeds de strengste criteria. Enkel de beste telers en de beste plantages komen hiervoor in aanmerking. Naast Afrika en Azië, gebeurt het gros van de aanvoer gebeurt vanuit Centraal en Zuid Amerika. Dit heeft vooral te maken met de ideale klimaatomstandigheden, met de oriëntatie/hoogte van de plantages en met de zorg en betrokkenheid van de plaatselijke koffieboeren. Zo kunnen wij u steeds verzekeren van de beste kwaliteit. 

 

 

Op kwaliteit gebrand

Na het selecteren worden de bonen op ambachtelijke wijze gemengd en gebrand in onze familiebranderij. Bij het koffiebranden zijn het de mensen die de machines sturen, en niet omgekeerd. Wij staan letterlijk en figuurlijk met onze neus op het hele productieproces. De streng geselecteerde bonen worden 12 à 14 minuten lang geroosterd aan 180 tot 220°C, afhankelijk van de samenstelling. Hierbij worden er constant controles gedaan tot het juiste aroma wordt bereikt. Met andere woorden, tot we zelf tevreden zijn met het resultaat en we het waardig achten om het u te laten proeven. Wij willen immers dat u hetzelfde plezier aan koffie beleeft als wij.

Ondertussen beschikken we over 3 koffiebranders. Afhankelijk van welke soort koffie en hoeveelheid, beslissen we brander optimaal is voor het beste resultaat.

 

Vers product

Wij beschouwen koffie als een vers product. Al onze soorten koffie worden iedere week vers gebrand. Door onze directe levering, garanderen wij een ideale versheid.

 

Ambacht en High-Tech

Wij hechten veel belang aan onze ambacht, maar hebben ook oog voor de nieuwe hedendaagse technieken.
Zo worden onze koffies op een wetenschappelijke basis “gecupt” ofwel geproefd volgens vaste standaarden.

Ons roosterproces wordt digitaal geregistreerd, zo bekomen we voor iedere koffie een geschikt roosterprofiel.

Na het branden wordt onze koffie onmiddellijk luchtledig verpakt in een speciaal ontworpen verpakking, voorzien van een éénrichtingsventiel. Dit ventiel zorgt ervoor dat er geen lucht in de verpakking kan, maar dat de geproduceerde gassen wel kunnen ontsnappen. Hierdoor ontstaat er geen oxydatie binnenin het pak en blijft onze koffie langer zijn versheid en aroma bewaren. 

 

Bean to cup

Ons verhaal eindigt niet bij de gebrande koffiebonen.

Wij beschikken over een ruim assortiment koffiemachines met een eigen ervaren technische dienst.

Regelmatig worden workshops en cursussen georganiseerd. We begeleiden onze horeca-klanten bij het opstellen van hun koffie- en theekaart en training van hun personeel.