Belgisch Kampioen Barista 2012

Louis Donck werd op maandag 6 februari verkozen tot “Belgisch Kampioen Barista” en zal op 15 juni ons land vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap te Wenen.

Met trots brengen wij u op de hoogte van onze prestaties op het evenement “De Gouden Portafilter” op 6 en 7 februari op Venuez 2012 te Antwerpen: 3 competities, 3 podiumplaatsen !!!

Competitie 1: Belgisch kampioenschap Barista 2012

 

Hierbij dienden de finalisten 3 keer 4 identieke dranken binnen 15 minuten te bereiden: 4 espresso’s, 4 cappuccino’s en 4 eigen creaties, waarbij niet-alcoholische ingrediënten mogen toegevoegd worden. Naast technische en sensorische criteria zijn ook een originele bereidingswijze en presentatie van belang. 

1e plaats:
Louis Donck 

Vermelding door de jury van:
Beste espresso
Beste cappuccino
Beste signature drink
De koffie die Louis hiervoor gebruikte was een Nicaragua Las Nubes Pacamara peaberry.

Met trots mag Louis Donck zich “Belgisch Kampioen Barista 2011-2012” noemen. In juni zal Louis België vertegenwoordigen op het World Barista Championship te Wenen.

Competitie 2: Cuptasting

 

Dit jaar waren er niet minder dan twintig deelnemers. De brewmaster bereidde voor elk van de deelnemers 8 setjes met 3 kopjes koffie. Ieder setje bevat 2 gelijke koffies en 1 afwijkende. Het komt erop aan zoveel mogelijk afwijkende koffies te herkennen. Bij gelijkheid bepaalt de tijd wie winnaar is.  

3e plaats:
Louis Donck

Competitie 3: Coffee in Good Spirits

 

De opdracht bestaat uit het bereiden van twee identieke Irish Coffees en twee identieke eigen creaties (signatures) van koffie met alcohol, binnen acht minuten.  

3e plaats:
Gino Dewinter

Wij hopen hiermee uw jarenlang vertrouwen in onze kwaliteit, kennis en service te bevestigen.